Sådan gør du din bolig klar til salg

Skal du sælge dit hjem? Det kan føles lidt nervepirrende, når man skal til at vise det frem. Nogle finder det endda grænseoverskridende, da det kan føles som om, at fremmede mennesker kommer indenfor og dømmer ens hjem, men de er der ikke for at dømme dig; de er der bare for at se din bolig.

Gør huset indbydende

Hvordan skal din bolig se ud, når den skal fremvises? Det skal se indbydende ud! De potentielle købere skal kunne se sig selv i huset, før de overhovedet overvejer at flytte ind. Derfor skal du fremvise hjemmets fulde potentiale. Det kan være lidt svært, når man bor i det, fordi man er så vant til de omgivelser, men med et par små ændringer kan dit hjem ligne den perfekt bolig. De nye ejere skal kunne se et hjem, som de kan leve deres liv i.

Hyggelig indretning

Hvordan påvirker indretningen fremvisningen? Det gør den ved, at det er det, de potentielle købere bedømmer mulighederne med deres egne møbler med. Hvis de ser indretningen af din stue, skal de kunne se, at en stor, flot og lys stue er mulig i det hjem. Lys er især vigtigt; det åbner virkelig et rum op. Derudover skal du passe på med at gøre indretningen for rodet. Lad være med at dække enhver overflade med pynt og nipsting; lad værelserne trække vejret, så deres potentiale kan ses.

Rent hjem

Derudover er det super vigtigt, at hjemmet fremstår rent og pænt. Et beskidt hjem ser gammelt og slidt ud; ofte mere, end det egentlig er. Fremvisningen skal ikke handle om, at de potentielle købere skal spotte, hvor mange forskellige steder de skal støve af, hvis de køber din bolig. Derfor er det dit job at holde stedet spotfrit; vask gulvene, fjern edderkoppespindet i de høje hjørner, støv af over alt, tjek om du skal overveje rensning af tæpper, og undgå hverdagsrod såsom opvask og lignende. Det er med til at give et meget bedre indtryk af din bolig.

Fin have

Har du en have, skal den selvfølgelig også være i tip-top stand. Det betyder, at græsset skal slås, der skal ikke være grene, der ligger og flyder, og ukrudt skal hives op. Når du sælger din bolig, skal du ikke fremvise det besvær, der kommer med det. Alle ved jo allerede, at der kommer ansvar og opgaver med, når man bliver boligejer. Derfor skal du vise hjemmets gode side frem; det, de ikke allerede ved.

Fremvis det bedste hus

Der findes ingen perfekte hjem, men alle hjem kan præsenteres i deres bedst mulige udgave af dem selv. Åben dit hjem op, vis, hvor indbydende og behageligt, de kan være, og hjælp de nye ejere med at se dem selv i boligen.