Gaspejs eller almindelig pejs? Sådan vælger du rigtigt!

Hvis du går og kigger efter en pejs, så er du garanteret allerede blevet konfronteret med det store spørgsmål: Gaspejs eller almindelig pejs?

Begge dele har sine fordele, men hvordan kan du vide, hvad der er helt rigtigt for lige netop dig og dit hjem? Det kommer faktisk an på en række forskellige ting, og det er ikke altid så lige til at finde ud af. Heldigvis er en pejs sjældent et impulskøb, og her kan du læse om, hvordan du forbereder dig og finder ud af, om du bør anskaffe dig en gaspejs eller en almindelig pejs.

Design og stemning

Noget af det, du kan overveje, er, hvilken pejs passer bedst i dit hjem. På https://philippejse.dk kan du se et stort udvalg af forskellige pejse, fra de traditionelle og hyggelige til de moderne og elegante.

Det er ikke alle hjem, der kan bære alle pejse, og du bør overveje, hvilken vil se bedst ud i din stue. Hvis du er ved at bygge hus fra bunden, kan du selvfølgelig vælge, som det passer dig, men forskellige typer pejse har ofte forskellige designs.

Dernæst er der din indretning og personlige smag. Både en traditionel pejs og en gaspejs kan være flot og moderne, men en gaspejs er lukket af og skærmer bedre. Du bør læse op på begge typer, så du ved, hvordan du rengør den og plejer dem. Du kommer til at stå for det i lang tid, så du bør forberede dig med det samme og finde ud af, hvilken metode du foretrækker.

Hvis du har børn eller dyr i hjemmet, så bør du altid se på mulighederne for at skærme af for din pejs, også selvom den er i gang. Selvom dine børn uanset alder højst sandsynligt vil holde sig væk fra åben ild, er der stadig risikoen for at falde, blive snavset når den er slukket, eller at legetøj kommer på afveje. En pejs er ganske sikker, når du har styr på sikkerheden – så hav styr på sikkerheden.

Virkelighedens realiteter

Virkelighedens realiteter spiller ind, hvis du står med et allerede bygget hus. Det er nemlig ikke sikkert, det overhovedet er dit valg, hvilken slags pejs du kan få.

Konsultér en professionel for at finde ud af, hvad der skal gøre ved dit hus. Hvis du ikke i forvejen har brændeovn eller pejs, så skal der i hvert fald tilføjes en skorsten. En gaspejs er desuden ofte bygget ind i væggen på én eller anden måde, og du er nødt til at finde ud af, hvordan den skal kunne fungere.

En pejs kan blive et hyggeligt samlingspunkt for hele familien, men du er også nødt til at være realistisk og finde ud af, hvad der kan lade sig gøre. Såfremt du ikke har råd til en komplet ombygning, er det nemlig essentielt at du får udnyttet det, du allerede har, så vidt som muligt.

Det kan også være, der allerede er smarte muligheder, der gemmer sig mellem dine vægge!