Hvad kan man gøre med sine gamle møbler?

Smid ikke dine gamle møbler ud, bare fordi de har lidt skrammer eller er en smule ødelagte. Du kan stadig bruge dem, og med en kærlig hånd kan de blive forvandlet til noget, der holder flere år endnu.

I den her korte artikel kan du læse om, hvordan du bærer dig ad med at give dine gamle møbler nyt liv. Det er ikke så svært, som det lyder!

Upcycling af gamle møbler

Upcycling er et fænomen, hvor man forvandler ét møbel til et helt andet. Det kan for eksempel være at omdanne en gammel skoreol til en vinglasholder, eller at omdanne en ødelagt krummelure til en hylde.

Upcycling byder på masser af sjove projekter, du kan kaste dig ud i. Der er masser af hjælp at finde på nettet, både til inspiration, støtte og rådgivning. Upcycling kan inkludere noget simpelt ombetrækning af gamle møbler eller hele forvandlinger fra én ting til noget helt andet.

Det er dig, der bestemmer, når du vælger at omdanne dine gamle ting til noget nyt.

Reparationer

Reparationer af gamle møbler giver sig selv – en stol med et brækket ben kan til en vis grad fikses, og det samme gælder skabslåger og borde.

Men du kan tage reparation videre og gå lige til grænsen af upcycling. Upcycling betyder nemlig også, at du gør noget bedre end før. For eksempel kan du, efter du har lappet hullet i kommoden, male den for at skule reparationerne. Kontaktpapir og tapet kan give dine møbler nyt liv, så de er pænere end før og kan bruges meget længere endnu.

Genbrug

Genbrug kan betyde mange ting, når det kommer til gamle møbler. Du kan vælge helt at opgive dine møbler og give dem til en genbrugsbutik som Blå Kors, men du kan også vælge helt bogstaveligt at bruge dem igen.

Der er mange former for genbrug, og en gammel skammel kan muligvis bringe glæde hos andre. Det kan være i legehuset, hvor der mangler et ekstra møbel, eller naboen, der vil lave den om til et sofabord.

Genbrug kan også være at smide det væk af et rod, mange ellers ville gemme. Er et stoleben brækket af, kan det være fristende at reparere stolen og smide benet væk. Men hvis stolen er gammel og værdiløs, så kan det være, stolebenet er bedre tjent ved at blive lavet til et kradsetræ for din kat?