4 tips til at lave din egen vintønde bar

Hvis du har gået med tanker om at lave din egen hjemme bar, bør du overveje at lave den af en brugt vintønde. Det er både sjovt og lærerigt at lave din egen vintønde bar, og efterfølgende har du en fed bar, du kan bruge i den stue, bar eller andet sted i hjemmet. Resultat bliver et flot møbel som du kan bruge i indretningen i dit hjem, og roligt være stolt af. Her får du 4 tips til at lave din egen vintønde bar.

 

Køb en 1. sorterings vintønde

Når du skal finde brugte vintønder, vil du se at de findes i flere forskellige kvaliteter. Til en vintønde bar, bør du vælge den bedste kvalitet, så du får lavet en bar i god kvalitet, som kan holde i mange år frem. Den bedste kvalitet kaldes for 1. sorterings vintønder, anden bedste 2. sortering osv. Derfor, til en vintønde bar, anskaf dig en 1. sorterings vintønde.

 

Vælg en tønde på 225 liter

Der findes flere forskellige størrelser på tønderne, både 110, 225, 500 liter og flere. Den mest almindelige vintønde er den på 225 liter, og det er også den, som er mest ideel til at lave en bar ud af. Den er i den perfekte højde, som du kan lave og skænke drinks i en god position. Dertil har den god plads indeni, til både at opbevare vin og bruge som barskab. Derfor, vælg en tønde på 225 liter når du skal lave en vintønde bar.

 

Sæt hylder ind til vinreol

Når du har fundet dig den helt rigtigt tønde til din vintønde bar projekt, er det på tide at bygge den. Du kan med fordel sætte hylder ind i tønden, så den samtidig fungerer som vinreol. Du kan selvfølgelig også opbevare andet end vin på reolen. Vodka, rom, whisky og hvad der ellers er brug for af alkohol i en god bar. Lav evt. halvdelen til vinreol, og den anden halvdel til barskab. Det giver dig plads til ca. 10-15 flasker vin på reolen, og stadig plads i skabet ovenover, til at der kan stå glas og en oprejst flaske.

 

Lav barskab med låger

Når du åbner siden op på tønden, så skær det ud på en pæn måde, så det overskydende træ kan laves om til låger. På den måde får du lavet et skab i baren, og du har dermed et indbygget barskab. Her skal du blot have anskaffet dig nogle hængsler, som sættes fast på tønden og lågerne, så de kan åbnes og lukkes.

Det var det fjerde og sidste tip til at lave din egen vintønde bar. Nu er det bare om at få anskaffet dig den rigtige tønde, og ellers gå i gang med projektet.